Home » D:News » Meteorologii anunță că nu scăpăm de ger! Prognoza actualizată

Meteorologii anunță că nu scăpăm de ger! Prognoza actualizată

Meteorologii anunță că nu scăpăm de ger! Prognoza actualizată
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16.01.2024

După o încălzire ușoară la mijlocul acestei săptămâni urmează noi zile cu ger săptămâna viitoare, potrivit prognozei pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Intervalul va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative. În prima zi media regională a maximelor va fi de 6 grade, iar a celor minime de -1 – 0 grade, apoi va urma o zi mai rece, în care maximele nu vor mai trece de 2 – 3 grade, iar minimele vor fi în medie de -6 grade.

Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creștere la peste 10 grade a temperaturilor maxime și la o medie de 2 – 5 grade pentru valorile minime.

Banat

Vremea se va răci în perioada 19 – 22 ianuarie, când vor fi maxime în jurul a 2 grade și minime de -7…-4 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel temperaturile maxime vor fi în medie de 6 – 8 grade, iar cele minime de -2 – 0 grade. Temporar vor fi precipitații în prima zi a intervalului, în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

Crișana

Intervalul va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative. În primele două zile media regională a maximelor va fi de 1 – 3 grade, iar a celor minime va fi mai scăzută în a doua noapte, când vor fi temperaturi de -8…-7 grade. Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creștere la peste 10 grade (pe 18 ianuarie) a temperaturilor maxime și la o medie de 2 – 5 grade pentru valorile minime. Vremea se va răci în perioada 19 – 22 ianuarie, când vor fi maxime de 1 – 2 grade și minime de -8…-5 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel temperaturile maxime vor atinge o medie regională de 5 – 6 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -2 grade. Temporar vor fi precipitații la începutul săptămânii, în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

Transilvania

Intervalul va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative. În prima zi media regională a maximelor va fi de 5 grade, iar a celor minime de -2 – 0 grade, apoi va urma o răcire de scurtă durată în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1 – 2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, local va fi ger cu o medie a minimelor de -8 grade. Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creștere a temperaturilor maxime până la o medie de 7 – 8 grade și minime ce vor deveni ușor pozitive în dimineața zilei de vineri (19 ianuarie).

Ulterior vremea se va răci, astfel încât în perioada 20 – 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de -2 – 0 grade, iar a celor minime de -12….-10 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel că pe timpul zilelor sunt estimate maxime de 2 – 4 grade, iar noaptea valori în general de -5…-3 grade. Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului, în 19 și 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

Maramureș

Și la nivelul acestei regiuni vor fi variații termice de la o zi la alta. În prima zi media regională a maximelor va fi de 3 – 4 grade, iar a celor minime de -3…-1 grad, după care va urma o răcire de scurtă durată, în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1 – 2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie minimele vor scădea spre -8…-6 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 7 – 8 gade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 2 – 3 gade. Ulterior vremea se va răci, astfel în perioada 20 – 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de -1 – 0 grade, iar a celor minime de -10….-8 grade, însă după această perioadă este probabilă o nouă încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de 3 – 4 grade, iar a celor minime de -4…-2 grade. Temporar vor fi precipitații în 15 și 16 ianuarie și din nou în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

Moldova

În prima zi media regională a maximelor va fi de 3 – 4 grade, iar a celor minime de -3…-1 grad, după care va urma o răcire de scurtă durată, în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1 – 2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie minimele vor scădea spre -8…-6 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 5 – 7 gade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 1 – 2 grade. Perioada 20 – 23 ianuarie, va fi mai rece, cu maxime termice în jurul a -2 grade și minime ce pot scădea spre o medie regională de -10…-8 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media temperaturilor maxime va fi de 4 – 5 grade, iar a celor minime de -3…-2 grade. Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie și din nou în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

Dobrogea

În prima zi a intervalului, media maximelor va fi de 8 – 9 grade, iar a minimelor de 2 – 3 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci și se vor înregistra medii ale valorilor diurne de 6 – 7 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -4…-3 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 11 – 12 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 5 – 6 gade. În perioada 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -6…-5 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 6 – 8 grade, iar a celor minime de -2…0 grade. Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, probabilitate mai mare pentru precipitații va fi în jurul datei de 20 ianuarie.

Muntenia

În prima zi a intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar a minimelor de -1…0 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci și se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de 5 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -6 grade. Pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii și astfel, vor fi posibile maxime termice de 9 – 10 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime de 0 – 2 gade. În perioada 20 – 23 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -8 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8 – 9 grade, iar a celor minime de -2…-1 grad. Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, probabilitate mai mare pentru precipitații va fi în jurul datei de 20 ianuarie.

Oltenia

În primele zile ale intervalului, media maximelor va fi de 4 – 6 grade, iar a minimelor, cu variații mari de la o noapte la alta, de -7…-1 grad. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi, astfel vor fi posibile maxime termice de 6 – 7 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de -1…0 gade. În perioada 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -8…-7 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8 – 10 grade, iar a celor minime de -1 – 0 grade. Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, probabilitate mai mare pentru precipitații va fi în intervalul 19 – 21 ianuarie.

La munte

În prima zi a intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar a minimelor de -9…-8 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci și se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de -8 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -12 grade. Pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii și astfel, vor fi posibile maxime termice de 3 – 4 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime de 0 – 1 grad.

În perioada 20 – 22 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a -8 grade și minime ce pot scădea spre o medie regională de -13 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 23 ianuarie, când media maximelor va ajunge la 0 – 1 grad, iar a celor minime de -5…-4 grade. Temporar vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar cu probabilitate mai mare în data de 16 ianuarie, apoi în jurul datei de 19 ianuarie și după 24 ianuarie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Care sunt țesăturile care nu trebuie spălate (aproape niciodată)?
Care sunt țesăturile care nu trebuie spălate (aproape niciodată)?
Ce au descoperit cercetătorii după ce i-au învățat pe șobolani să conducă?
Ce au descoperit cercetătorii după ce i-au învățat pe șobolani să conducă?
Sala Regelui Arthur este cu 4.000 de ani mai veche decât s-a crezut până acum
Sala Regelui Arthur este cu 4.000 de ani mai veche decât s-a crezut până acum
Ce secret ascunde insula misterioasă din Argentina care arată ca un ochi?
Ce secret ascunde insula misterioasă din Argentina care arată ca un ochi?
Dorothy Vaughan, primul manager de culoare al NASA. „Nu îți fie teamă să ceri ajutor. Este un semn de putere, nu de slăbiciune”
Dorothy Vaughan, primul manager de culoare al NASA. „Nu îți fie teamă să ceri ajutor. Este un semn de putere, nu de ...
Ce s-a întâmplat după ce o cercetătoare și-a injectat virusuri crescute în laborator în tumoarea canceroasă
Ce s-a întâmplat după ce o cercetătoare și-a injectat virusuri crescute în laborator în tumoarea canceroasă
Pentru prima dată, a fost obținută fotosinteza în celule animale
Pentru prima dată, a fost obținută fotosinteza în celule animale
(P) Cum alegi telefonul mobil în 5 pași
(P) Cum alegi telefonul mobil în 5 pași
Test de cultură generală. Ce este Australia: insulă sau continent?
Test de cultură generală. Ce este Australia: insulă sau continent?
Inteligența Artificială Generală este aici! Descoperirea făcută de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts
Inteligența Artificială Generală este aici! Descoperirea făcută de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din ...
CSID.ro, din nou, cea mai citită sursă de Sănătate și Îngrijire Personală din România!
CSID.ro, din nou, cea mai citită sursă de Sănătate și Îngrijire Personală din România!
World of Warcraft, unul dintre cele mai iubite jocuri video din lume, a împlinit 20 de ani
World of Warcraft, unul dintre cele mai iubite jocuri video din lume, a împlinit 20 de ani
Primul Nobel românesc. Povestea fabuloasă a geniului Palade
Primul Nobel românesc. Povestea fabuloasă a geniului Palade
Poluarea din New Delhi a depășit de 60 de ori limita de siguranță
Poluarea din New Delhi a depășit de 60 de ori limita de siguranță
David Attenborough, „profund deranjat” după ce Inteligența Artificială i-a furat vocea
David Attenborough, „profund deranjat” după ce Inteligența Artificială i-a furat vocea
Marea Mediterană a trecut printr-o transformare dramatică și a pierdut 70% din apă
Marea Mediterană a trecut printr-o transformare dramatică și a pierdut 70% din apă
Mamele surogat, interzise în Italia. Ce riscă cei care încalcă legea?
Mamele surogat, interzise în Italia. Ce riscă cei care încalcă legea?
Cercetătorii au aflat, în sfârșit, de ce câinii se scutură atunci când sunt uzi
Cercetătorii au aflat, în sfârșit, de ce câinii se scutură atunci când sunt uzi